Om Lenangen

Lenangen er en nydelig perle i Lyngen kommune og ligger i Nord-Troms fylke på 70 grader nord.

Nord-Lenangen er et gammelt fiskevær og en sidefjord i Ulsfjorden, omringet av de fantastiske Lyngsalpene. Storgalten Ferie-Camp ligger lunt til i Nord-lenangen, med nydelig utsikt mot fjellet Storgalten og utover fjorden.

Folket har hatt fiske som næringsvei i årtier, der kulturen er preget av åpenhet og det er lett å bli kjent med folk. Det finnes to kolonialbutikker, bensinstasjon, blomsterforretning, byggevareforretning, båtutleie, med mer, bare en kort kjøretur fra området.

Det er ca 2 timers kjøretur til Nord-Lenangen fra Tromsø med bil, det er også mulig å ta rutebuss eller hurtigbåt fra Tromsø.

Har du båt? Da kan du komme kystveien og legge til ved gjestekaia i båthavna i Nord-Lenangen.

Lenangen er stedet for friluft og gleder. Du kan kose deg i naturen til alle årstider, enten alene eller med hele familien, ta med venner og kjente og besøk Lenangen. Her er det muligheter for store og små.

Dere kan velge mellom, nesten helt flatt turtereng i Nord-Lenangen eller stupbratte Lyngsalpene, som er rundt 1200 m på det høyeste i Lenangen, og har en spektakuler utsikt fra toppen.

Sommeren i Nord-Lenangen tilbyr på fisking, turer i skog og fjell, fjellklatring, paragliding, dykking mm. Nord-Lenangen om vinteren tilbyr skigåing, snowboard, isfiske og scooterturer, også et spektakulært nordlys på himmelen, når det er klarvær. På isen i Lenangen er det flotte forhold for ski kiting… Høsten med sine flotte farger, er utmerket tid i Nord-Lenangen for bær og sopp plukking, bålturer og fiske.Våren er nydelig når solen er tilbake etter mørketiden, busker og blomster vokser frem, med sine flotte farger, dyrelivet livner til igjen med bla. fuglesang og solen stiger høyere og høyere hver dag frem til Sankthans.

 • Storgalten gir muligheter for:

  - Scooterkjøring i løype rett fra hytta
  - Skikjøring i de fantastiske Lyngsalpene
  - Isfiske, havfiske og fiske i ferskvann
  - Jakt på privat område, over 3000 mål
  - Fjellvandring/hiking i unike omgivelser
  - Flotte forhold for sopp og-bærplukking
  - Leie servicehus for ekstra sengeplasser
  - Leie hester til turridning i skog og fjell
  - Skigåing i merket løype
  - Mulighet for båtplass

 • Siste nytt