Turtraseér

Turtraseer i Nord-Lenangen

Turtraseer er det mange av i Nord-Lenangen, det er mulighet for en helt kort tur på bare få minutter, i ren og frisk luft, eller lengere turer som varer i mange timer eller dager. Turene trenger heller ikke å gå etter ferdig tråkket turstier, men etter eget ønske.

Som dagsturer er det helt utmerket å gå en tur til Lenangsnesset eller til Lyngstuva, lengere turer kan feks. legges til Nord-Lenangsbotn og opp til Vaggas hytta hvor det er mulighet for å overnatte.

Det er fult mulig å ta med telt eller lavo og finne seg et egnet sted for overnatting, enten i nærhet til sjø og fjære, eller høyt til fjells med rene elver og flotte vann.

Hvordan finne frem til:

Nord-Lenangsnesset: Når du kommer til Nord-Lenangen, så fortsetter du nordover frem til Mo, så er det bare å gå utover til flotte bergformasjoner.

-Arnenga: Følg bare ruta til Nord-Lenangsnesset og fortsett rundt nesset og sørover, da kommer du/dere til Arnenga.

Lyngstuva: Kjør til veienden på Russelva, parker bilen og gå langs traktorvei og følg deretter stien som går nordover så langt du kommer, du kan gå til fyrløkta eller ned til et skipsvrak.

Russelvdalen: Når du kjøre til Russelva, passerer du en liten bru noen 100 m før snuplassen , ikke kjør over brua men ta opp til høyre og følg traktorvei et kort stykke, gå derfra og oppover dalen.

Lille Peppartinden: Kjør til Russelva, forsett opp Russelvdalen, se linken ryggsekk.net for mer informasjon og se en flott turbeskrivelse med bilder av Jan Salamonsen.

Storgalten: Se linken ryggsekk.net av Jan Salamonsen. Eller kjør over brua i Nord-Lenangen og ta første kryss til høyre til veienden, gå derfra og opp til Storgalten, eller fortsett veien etter brua til venstre til et stort grustak, parker der og gå opp langs elva.

Lenangsbotn: Kjør til brua i Nord-Lenangen, ta inn veien til høyre like før brua eller like etter brua, følg veien rett frem til snuplassen, parker og fortsett innover langs stier. Over brua og til høyre er et bratt fjell som må passeres, letteste rute er til høyre før brua og innover langs fjorden. Når du er i Nord-Lenangsbotn kan du velge ei ny rute enten til:

-Vaggas: Fortsett turen omtrent rett sør og inn i Vaggasdalen, det er ca 5 km innover til Vaggashytta fra Nord-Lenangsbotn. Hytta eies av ungdomslaget i Lenangen, og kan leies ved å kontakte Almar Simonsen, det er 3 sengeplasser på hems, og 4 soveplasser på sovesofa. Fra Vaggas hytta er det flott utsikt ut fjorden. Det er nydelig drikkevann fra ei elv like ved hytta.

-Rødtinddalen: Fra Lenangsbotn, når du ser mot Vaggas som er rett sør, er dalen som er til høyre for Vaggas Rødtinddalen.

-Vassdalen: ligger til høyre for Rødtinddalen når du står nede i Lenangsbotn.

Rundfjellet: Når du passere Sør-Lenangen skole har du Rundfjellet på din høyre side. Det er mulig og bestige Rundfjellet fra Sør-Lenangen eller du kan fortsette videre til Nord-Lenangen, ta inn til høyre like før brua og gå opp fra snuplassen på veis ende.


 • Storgalten gir muligheter for:

  - Scooterkjøring i løype rett fra hytta
  - Skikjøring i de fantastiske Lyngsalpene
  - Isfiske, havfiske og fiske i ferskvann
  - Jakt på privat område, over 3000 mål
  - Fjellvandring/hiking i unike omgivelser
  - Flotte forhold for sopp og-bærplukking
  - Leie servicehus for ekstra sengeplasser
  - Leie hester til turridning i skog og fjell
  - Skigåing i merket løype
  - Mulighet for båtplass

 • Siste nytt